lessphp fatal error: load error: failed to find /home/simila/public_html/rom/wp-content/themes/theme46782/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /home/simila/public_html/rom/wp-content/themes/theme46782/style.less Nucile imbunatatesc starea de spirit la barbati | SIMILA Import/Export

Nucile imbunatatesc starea de spirit la barbati

Cei de la Walnuts.org au publicat un studiu ce demonstrează efectele consumului de nuci asupra stării de spirit adulţilor tineri. Se pare că nucile conţin un număr de compuşi potenţiali neuroprotectori, cum este vitamina E, acid folic, melatonina, câţiva polifenoli antioxidanţi şi cantităţi semnificative de acizi graşi omega 3.

Studiul a încercat să determine efectele nucilor asupra stării de spirit a voluntarilor sănătoşi. 64% din studenţii de facultate au fost atribuiţi întâmplător către două secvenţe de tratament într-un mod încrucişat: placebo-nuca sau nuca-placebo.

Datele au fost sustrase din nou după 8 săptămâni de intervenţie. După 6 săptămâni de abstinenţă să spunem aşa, grupurile de intervenţie au urmat dietele în ordine inversă. Datele au fost din nou sustrase la sfârşitul celor 8 săptămâni, perioadă de intervenţie. Nici o schimbare semnificativă în starea de spirit nu a fost observată în analizele ambelor sexe combinate şi la femei.

Cu toate acestea, au fost observate imbunătăţiri semnificative de efect mediu în scorul total de tulburare a stării de spirit la bărbaţi. În cazul tinerilor adulţi bărbaţi sănătoşi, nucile par să aiba abilitatea de a le îmbunătăţi dispoziţia.