De ce sunt semințele de dovleac atât de bune pentru organism?

Gustările sunt foarte importante. Mesele trebuie consumate frecvent și în cantități mici. Prin urmare, sunt necesare anumite gustări. Prin ele, organismul controlează zahărul din sânge, insulina și alte procese metabolice care joacă un rol important în greutatea și sănătatea generală.

Semințele de dovleac sunt un exemplu excelent de gustare sănătoasă. Acestea pot fi consumate în combinație cu salate proaspete, feluri principale de mâncare sau piureuri.

Dar totuși DE CE sunt semințele de dovleac atât de sănătoase?

+ Oferă magneziu valoros sistemului cardiovascular
O cantitate foarte mică de semințe de dovleac conține aproape toată cantitatea de magneziu necesar zilnic. Magneziul este implicat în multe procese importante din organism legate de sănătatea cardiovasculară, dar nu numai. Ajută la buna funcționare a intestinelor, a sistemului nervos, a oaselor, a sintezei ADN-ului și a elasticității vaselor de sânge.
Prin urmare, dacă dorești să reduci riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, tensiune arterială crescută și sindrom metabolic, ia mai mult magneziu într-un mod natural, cu ajutorul acestor semințe de dovleac.

+ Furnizează zinc semnificativ pentru sistemul imunitar
Zincul este un mineral care suportă în mod direct funcția imună. Stimulează diviziunea celulară, luptă împotriva proceselor de îmbătrânire. Mai mult, influențează pozitiv starea de spirit și accentuează simțul gustului și al mirosului. Zincul îmbunătățește starea pielii și reduce simptomele acneei.
Acest mineral crucial joacă un rol important și în sănătatea ochilor, în reglarea insulinei și a funcției sexuale. Zincul ajută la depășirea oboselii cronice și contribuie la stimularea memoriei și a concentrației, în special la copii și la adulții în vârstă.

+ Conțin acid gras Omega-3
Acizii grași Omega-3 sunt foarte importanți pentru sistemul cardiovascular. Aceștia ajută la reglarea metabolismului grăsimilor și la prevenirea creșterii colesterolului și a trigliceridelor din sânge, care provoacă depunerile grase din vasele de sânge și tulburările metabolice.
Semințele de dovleac conțin acid alfa-linolenic și enzime, a căror absorbție este inhibată de nivelurile ridicate de insulină din sânge. Consumul regulat de semințe de dovleac ajută la normalizarea insulinei și la o mai bună prelucrare a acidului gras Omega-3 și a enzimelor importante.

+ Au un efect puternic împotriva diabetului zaharat
Datorită capacității lor de a normaliza insulina și zahărul din sânge, semințele de dovleac sunt utile în lupta împotriva diabetului. Acestea sunt eficiente atât în prevenirea diabetului, cât și la pacienții deja suferinzi de diabet.

+ Au proprietăți antiinflamatoare puternice
Semințele de dovleac au un efect antiinflamator dovedit. Ele ajută la ameliorarea durerii și rigidității artritei și reumatismului.

+ Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți
Antioxidanții din semințele de dovleac ajută ficatul să lupte împotriva toxinelor din organism. Ele stimulează sănătatea lor și contribuie la regenerarea calității celulelor hepatice. Semințele de dovleac sunt bogate în fibre și în mai multe grăsimi sănătoase care susțin un metabolism celular corect.

Dacă vrei să cumperi seminţe de dovleac fără conservanţi, româneşti, de la producători autohtoni, îţi recomandăm magazinul nostru online https://simila.ro/home/18-seminte-de-dovleac.html